CITRON- OG LAKRIDSSMÅKAGER
Veganske citronkager med lakrids (opskrift til 12 stk.)
ANNELI ANDERSSON
INGREDIENSER
50 g (0,5 dl) kokosolie
95 g (0,75 dl) ægte ahornsirup
1 citron, ca. 1 spiseskefuld revet skal og 1 spiseskefuld presset citronsaft
150 g (3 dl) mandelmel
2 spsk. kokosmel
2 tsk. asiatisk lakridspulver
0,5 teskefuld natron
en knivspids salt
SØDE eller SALTE lakridsstykker
95 g (0,75 dl) ægte ahornsirup
1 citron, ca. 1 spiseskefuld revet skal og 1 spiseskefuld presset citronsaft
150 g (3 dl) mandelmel
2 spsk. kokosmel
2 tsk. asiatisk lakridspulver
0,5 teskefuld natron
en knivspids salt
SØDE eller SALTE lakridsstykker
TILLAGNING
1. Start med at smelte kokosolien ved svag varme i en lille gryde. Sæt den til side. Bland ahornsirup, revet citronskal og presset citronsaft i. Rør rundt.
2. Tag en skål og bland mandelmel, kokosmel, lakridspulver, natron og en knivspids salt sammen. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre, og mix det godt sammen. Sæt nu småkagedejen i køleskabet i cirka en halv time. Det er helt i orden hvis dejen føles lidt løs, så tilsæt ikke mere mel.
3. Sæt ovnen på 175°. Tag en bageplade ud, og dæk den med bagepapir.
4. Tag småkagedejen ud af køleskabet, og form runde kugler, ca. 25 g (2 spsk.) pr. småkage. Læg kuglerne på pladen, og tryk dem lidt ned.
5. Det er en rigtig god idé at lægge et stykke SØDT eller SALT på hver småkage, inden du trykker dem ned. De indeholder dog både gluten og hvidt sukker, så du er velkommen til at springe dette over, såfremt det ikke passer dig.
6. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, og lad dem køle helt af på bagepladen.
2. Tag en skål og bland mandelmel, kokosmel, lakridspulver, natron og en knivspids salt sammen. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre, og mix det godt sammen. Sæt nu småkagedejen i køleskabet i cirka en halv time. Det er helt i orden hvis dejen føles lidt løs, så tilsæt ikke mere mel.
3. Sæt ovnen på 175°. Tag en bageplade ud, og dæk den med bagepapir.
4. Tag småkagedejen ud af køleskabet, og form runde kugler, ca. 25 g (2 spsk.) pr. småkage. Læg kuglerne på pladen, og tryk dem lidt ned.
5. Det er en rigtig god idé at lægge et stykke SØDT eller SALT på hver småkage, inden du trykker dem ned. De indeholder dog både gluten og hvidt sukker, så du er velkommen til at springe dette over, såfremt det ikke passer dig.
6. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, og lad dem køle helt af på bagepladen.