LAKRIDSKAGE MED VERDENS BEDSTE LAKRIDS OG VIOLIS
Lakridskage fyldt med Svenskjavlar!
JENNY FINN
Blogg jennysrumochspis
INGREDIENSER
LAKRIDS MUDCAKE
150 g smør
3 æg
3 dl flormelis
3 1/2 dl hvedemel
1 kop kakao
2 teskefulde vaniljesukker
Chokade Svenskjävlar
VIOLIS
5 dl piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
Violessens (fås i velassorterede butikker eller kan bestilles online)
Lilla madfarve, ikke et must, men giver mere lilla farve, som ser pænere ud.
150 g smør
3 æg
3 dl flormelis
3 1/2 dl hvedemel
1 kop kakao
2 teskefulde vaniljesukker
Chokade Svenskjävlar
VIOLIS
5 dl piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
Violessens (fås i velassorterede butikker eller kan bestilles online)
Lilla madfarve, ikke et must, men giver mere lilla farve, som ser pænere ud.
FORBEREDELSE
LAKRIDS MUDCAAKE
1. Sæt ovnen på 200 grader.
2. Læg bagepapir i bunden af en 22 cm springform.
3. Smelt smørret.
4. Pisk æg og sukker let sammen og rør smørret i.
5. Bland mel, kakao og vaniljesukker og sigt i dejen. Rør sammen til en jævn dej.
6. Hæld dejen i formen. Del chockade Svenskjävlarana og tryk så mange ned, som du vil og synes er tilstrækkelige i dejen.
7. Bag i nederste del af ovnen i cirka 12 minutter. Faste yderkanter og lidt vaklende i midten, så er den klar.
8. Lad den køle lidt af og sæt kagen i køleskabet for at sætte sig. Gerne natten over.
VIOLIS
1. Pisk fløden til den danner bløde toppe.
2. Tilsæt kondenseret mælk og pisk lidt mere.
3. Smag til med violessens.
4. Bland madfarven i, så isen får en smuk lilla farve.
5. Hæld dejen i en form, der rummer 1,5 liter.
6. Dæk med plastfolie og frys i mindst 6 timer. Server lakridskagen med isen og top med chockadesvenskjävlar i skiver.
1. Sæt ovnen på 200 grader.
2. Læg bagepapir i bunden af en 22 cm springform.
3. Smelt smørret.
4. Pisk æg og sukker let sammen og rør smørret i.
5. Bland mel, kakao og vaniljesukker og sigt i dejen. Rør sammen til en jævn dej.
6. Hæld dejen i formen. Del chockade Svenskjävlarana og tryk så mange ned, som du vil og synes er tilstrækkelige i dejen.
7. Bag i nederste del af ovnen i cirka 12 minutter. Faste yderkanter og lidt vaklende i midten, så er den klar.
8. Lad den køle lidt af og sæt kagen i køleskabet for at sætte sig. Gerne natten over.
VIOLIS
1. Pisk fløden til den danner bløde toppe.
2. Tilsæt kondenseret mælk og pisk lidt mere.
3. Smag til med violessens.
4. Bland madfarven i, så isen får en smuk lilla farve.
5. Hæld dejen i en form, der rummer 1,5 liter.
6. Dæk med plastfolie og frys i mindst 6 timer. Server lakridskagen med isen og top med chockadesvenskjävlar i skiver.