LAKRIDS- OG SESAMKIKS
Til ostebordet eller aftenteen (1 tallerken)
Blomster & Bakverk blomsterochbakverk anneliesblomsterochbakverk
ANNELI ANDERSSON
Annelie Andersson har bloggen Blomster & Bakverk, som er en dejlig kombination af bagning, vegetariske opskrifter og havetips - alt sammen illustreret med smukke billeder.
Blomster & Bakverk blomsterochbakverk anneliesblomsterochbakverk
INGREDIENSER
125 g (2 dl) afskallede sesamfrø
25 g (0.5 dl) kikærtemel
25 g (0.5 dl) boghvedeflager
10 g (1 spiseske) fiberskaller
2-3 tsk lakridspulver fra Calabrien
0.5 tsk salt 45 g (0,5 dl) kokosolie
220 g (2,5 dl) varmt vand
Til at drysse ovenpå:
Havsalt og eventuelt lakridsgranulat
25 g (0.5 dl) kikærtemel
25 g (0.5 dl) boghvedeflager
10 g (1 spiseske) fiberskaller
2-3 tsk lakridspulver fra Calabrien
0.5 tsk salt 45 g (0,5 dl) kokosolie
220 g (2,5 dl) varmt vand
Til at drysse ovenpå:
Havsalt og eventuelt lakridsgranulat
FORBEREDELSE
1. Sæt ovnen på 150 grader.
2. Bland alle tørre ingredienser i en skål.
3. Kog vandet og bland det med kokosolien.
4. Rør hurtigt alle ingredienserne sammen indtil kokosolien er smeltet og dejen er jævn.
5. Lad dejen hæve i cirka 5 minutter.
6. Hæld dejen over på en bageplade eller bakke dækket med bagepapir og spred dejen ud så meget som muligt.
7. Derefter synes jeg det er nemmest at lægge et stykke bagepapir oven på dejen og gøre dejen flad med en kagerulle, indtil dejen dækker hele pladen.
8. Træk derefter bagepapiret af og drys havsalt over dejen. Og hvis du, ligesom jeg, elsker smagen af lakrids, kan du også drysse lakridsgranulat på.
9. Sæt nu pladen i midten af ovnen og bag den i 50 minutter i alt. Jeg tager som regel pladen ud efter 20 minutter, skærer den ud i stykker og lader den bage færdig i 30 minutter.
10. Når kiksedejen er færdigbagt, skal du slukke for ovnen og lade pladen stå på eftervarme i 30-45 minutter. Mærk på dejen og sørg for at den er helt gennembagt og tør. Hvis du skal skære i udskæringsrillerne, falder dejen fra hinanden i fine stykker. Når dejen er færdigbagt, kan den nemt knækkes ud.
Opbevar tørt i en krukke med låg.
Lakrids- og sesamkiksene indeholder hverken gluten, æg eller mælk.
2. Bland alle tørre ingredienser i en skål.
3. Kog vandet og bland det med kokosolien.
4. Rør hurtigt alle ingredienserne sammen indtil kokosolien er smeltet og dejen er jævn.
5. Lad dejen hæve i cirka 5 minutter.
6. Hæld dejen over på en bageplade eller bakke dækket med bagepapir og spred dejen ud så meget som muligt.
7. Derefter synes jeg det er nemmest at lægge et stykke bagepapir oven på dejen og gøre dejen flad med en kagerulle, indtil dejen dækker hele pladen.
8. Træk derefter bagepapiret af og drys havsalt over dejen. Og hvis du, ligesom jeg, elsker smagen af lakrids, kan du også drysse lakridsgranulat på.
9. Sæt nu pladen i midten af ovnen og bag den i 50 minutter i alt. Jeg tager som regel pladen ud efter 20 minutter, skærer den ud i stykker og lader den bage færdig i 30 minutter.
10. Når kiksedejen er færdigbagt, skal du slukke for ovnen og lade pladen stå på eftervarme i 30-45 minutter. Mærk på dejen og sørg for at den er helt gennembagt og tør. Hvis du skal skære i udskæringsrillerne, falder dejen fra hinanden i fine stykker. Når dejen er færdigbagt, kan den nemt knækkes ud.
Opbevar tørt i en krukke med låg.
Lakrids- og sesamkiksene indeholder hverken gluten, æg eller mælk.
LAKRIDS- OG SESAMKIKS
Til ostebordet eller aftenteen
Lakrids- og sesamkiks 1 tallerken Til ostebordet eller aftenteen Matlagning Anneli Andersson 125 g (2 dl) afskallede sesamfrø
25 g (0.5 dl) kikærtemel
25 g (0.5 dl) boghvedeflager
10 g (1 spiseske) fiberskaller
2-3 tsk lakridspulver fra Calabrien
0,5 tsk salt
45 g (0,5 dl) kokosolie
220 g (2,5 dl) varmt vand
Til at drysse ovenpå:
Havsalt og eventuelt lakridsgranulat 1. Sæt ovnen på 150 grader.
2. Bland alle tørre ingredienser i en skål.
3. Kog vandet og bland det med kokosolien.
4. Rør hurtigt alle ingredienserne sammen indtil kokosolien er smeltet og dejen er jævn.
5. Lad dejen hæve i cirka 5 minutter.
6. Hæld dejen over på en bageplade eller bakke dækket med bagepapir og spred dejen ud så meget som muligt.
7. Derefter synes jeg det er nemmest at lægge et stykke bagepapir oven på dejen og gøre dejen flad med en kagerulle, indtil dejen dækker hele pladen.
8. Træk derefter bagepapiret af og drys havsalt over dejen. Og hvis du, ligesom jeg, elsker smagen af lakrids, kan du også drysse lakridsgranulat på.
9. Sæt nu pladen i midten af ovnen og bag den i 50 minutter i alt. Jeg tager som regel pladen ud efter 20 minutter, skærer den ud i stykker og lader den bage færdig i 30 minutter.
10. Når kiksedejen er færdigbagt, skal du slukke for ovnen og lade pladen stå på eftervarme i 30-45 minutter. Mærk på dejen og sørg for at den er helt gennembagt og tør. Hvis du skal skære i udskæringsrillerne, falder dejen fra hinanden i fine stykker. Når dejen er færdigbagt, kan den nemt knækkes ud.
25 g (0.5 dl) kikærtemel
25 g (0.5 dl) boghvedeflager
10 g (1 spiseske) fiberskaller
2-3 tsk lakridspulver fra Calabrien
0,5 tsk salt
45 g (0,5 dl) kokosolie
220 g (2,5 dl) varmt vand
Til at drysse ovenpå:
Havsalt og eventuelt lakridsgranulat 1. Sæt ovnen på 150 grader.
2. Bland alle tørre ingredienser i en skål.
3. Kog vandet og bland det med kokosolien.
4. Rør hurtigt alle ingredienserne sammen indtil kokosolien er smeltet og dejen er jævn.
5. Lad dejen hæve i cirka 5 minutter.
6. Hæld dejen over på en bageplade eller bakke dækket med bagepapir og spred dejen ud så meget som muligt.
7. Derefter synes jeg det er nemmest at lægge et stykke bagepapir oven på dejen og gøre dejen flad med en kagerulle, indtil dejen dækker hele pladen.
8. Træk derefter bagepapiret af og drys havsalt over dejen. Og hvis du, ligesom jeg, elsker smagen af lakrids, kan du også drysse lakridsgranulat på.
9. Sæt nu pladen i midten af ovnen og bag den i 50 minutter i alt. Jeg tager som regel pladen ud efter 20 minutter, skærer den ud i stykker og lader den bage færdig i 30 minutter.
10. Når kiksedejen er færdigbagt, skal du slukke for ovnen og lade pladen stå på eftervarme i 30-45 minutter. Mærk på dejen og sørg for at den er helt gennembagt og tør. Hvis du skal skære i udskæringsrillerne, falder dejen fra hinanden i fine stykker. Når dejen er færdigbagt, kan den nemt knækkes ud.