CHOKOLADEBROWNIES MED SALTLAKRIDS-FLUFF
MARIA CULHA
Blogg CakeByMary.SE cakebymary
INGREDIENSER
80 g Svenskjävlar! fra Haupt Lakrits
3 dl piskefløde
CHOKOLADEBROWNIE
125 g smør
125 g mælkechokolade
3 æg
3 1/2 dl flormelis
2 dl hvedemel
3 1/2 spsk kakao
1 spsk vanillesukker
1 tsk salt
PYNT
friske (alternativt frysetørrede) hindbær
FORBEREDELSE
1. Hak lakridsen i små stykker. Opvarm fløden uden at bringe den i kog.
2. Hæld lakridsen i fløden og rør indtil den er helt smeltet.
3. Lad blandingen køle helt af i køleskabet, mindst 6 timer men helst natten over.
4. Sæt ovnen på 175 grader.
5. Smelt chokoladen i en gryde.
6. Hak chokoladen.
7. Fjern gryden fra kogepladen og rør den hakkede chokolade i.
8. Rør indtil chokoladen er helt smeltet og rør derefter de andre ingredienser i.
9. Hæld dejen i en form (ca. 21 x 21 cm) som enten er smurt eller belagt med bagepapir.
10. Bag i midten af ovnen i ca. 30 min.
11. Lad kagen køle helt af, helst i køleskabet.
12. Tag fluff-blandingen ud af køleskabet og pisk den indtil den er tyk og cremet.
13. Drys eller spred lakrids-fluffen over brownien.
14. Pynt med hindbær.